Het aspergeseizoen staat inmiddels weer voor de deur. Asperges zijn in Nederland een van de meest gegeten seizoensgroente in de horeca. Het witte goud is dan ook een erg veelzijdige groente en is heerlijk voor in een romige soep. Maar ook als een gerecht met beenham of zalm met een lekkere romige saus zoals boter of hollandaise saus.
Bij ons bestel je elke dag je verse voorraad asperges, vóór 22:00 besteld, volgende dag in bezorging tot in de keuken. Bekijk ons aanbod Hollandse Asperges en nog veel meer zoals zalmfilet, hollandaisesaus, krieltjes en de sappigste beenham. Laat het aspergeseizoen maar beginnen!
Bekijk het Asperge AssortimentHet aspergeseizoen staat inmiddels weer voor de deur. Asperges zijn in Nederland een van de meest gegeten seizoensgroente in de horeca. Bekijk hieronder ons complete assortiment om van deze seizoensgroente uit Nederland een echt succes te maken!
Dit is een versie van de wereld beroemde ‘Eggs Benedict’ die tijdens het ontbijt en de brunch geserveerd worden. Dit recept maakt witte asperges ook erg geschikt als lunchgerecht in je zaak.
De asperges krijgen hun witte kleur doordat ze geen zonlicht krijgen te zien in tegenstelling tot hun groene variant. Hierdoor is de smaak anders, de witte asperge heeft een hele lichte zoete toets, is subtieler en delicater van smaak dan de groene asperges. Tijdens de bereiding van de asperges is het van belang om de smaakverschillen in acht te nemen. De witte asperges zijn het lekkerst met romige sauzen, gekookte of gepocheerde eieren, zachte beenham, gerookte zalm of heerlijke kabeljauw.
Het aspergeseizoen is weer begonnen! Bij asperges hoort uiteraard ook een goede saus als begeleider. Hoe kun je én creatief blijven, én de snelheid erin houden én margerijk koken? Laat je inspireren door Unilever Food Solutions!
In deze receptendownload vind je vijf snelle sausrecepten, elf mogelijke bereidingen van asperges, tips om meer marge te maken en drie complete aspergegerechten die perfect zijn voor op je kaart, door chef Edwin van Gent van Unilever Food Solutions.
Video: Saustips AspergesGeef je gasten extra beleving door ze te adviseren in een heerlijke wijnkeuze bij de witte asperges of wellicht een goed glas bier. Een tweetal heerlijke wijncombinaties bij witte asperges zijn de een Chardonnay of een Pinot Blanc, voor groene asperges is een Grüner Veltliner een aanrader.
Drinkt de gast liever een glas bier hierbij in het voorjaarzonnetje? Adviseer dan een heerlijk witbier zoals Witte Trappist van La Trappe of een milde IPA of een Saison bier.
Groene asperges groeien in tegenstelling tot de witte asperges boven de grond. Doordat ze langer aan de wortel van de plant blijven, bevatten ze meer vitamines en mineralen. Groene asperges zijn krachtiger van smaak en het hele jaar verkrijgbaar.
Naast bijgerecht zijn groene asperges ook heerlijk te verwerken in een salade of op een sandwichm met gegrild rundvlees bijvoorbeeld.
Langs de grens van West-Brabant met Zeeland en Vlaanderen ligt een opvallend landschap: De Brabantse Wal. De grote verscheidenheid aan bodemsoorten en grondgebruik is typerend voor de Brabantse Wal.
De Brabantse Wal asperge onderscheidt zich door de licht zilte smaak. Deze unieke smaak wordt gevormd door het ondergrondse water dat vanaf de Kalmthoutse Heide een weg door de Brabantse Wal richting Zeeland zoekt en door de zilte zeelucht die vanaf Zeeland over de Wal waait.
Edisonstraat 9
5051 DS Goirle
Nederland
+31135313131
info@horescasmulders.nl