info@horescasmulders.nl
013 5313131
Dé webshop voor horeca, werk en sport
Deze site werkt beter als je javascript aanzet.
Nagerechten en desserts

             Het witte goud uit Brabant

Het seizoen is weer begonnen, Nederlandse asperges zijn alleen verkrijgbaar gedurende het aspergeseizoen van begin april tot en met eind juni. 

De delicate smaak van asperges heerlijk met romige sauzen zoals een botersaus of een hollandaise, lekker met beenham, gerookte zalm en met een gepocheerd ei. Wij hebben een aantal recepten ter inspiratie voor je verzameld, wat te denken van gebakken zalm met geroosterde amandelen, asperge soep met garnalen, een lekkere pasta gevuld met asperges en riccota of voor de lekkere snack, aspergebitterballen.  

Ben je opzoek naar de beste 'bier-spijscombinatie'  met asperges? Lees dan dit artikel over de winnaars van de verkiezingen van 'Het Lekkerste Aspergebier'

 Wil jij je gasten het lekkerste glas wijn voorschotelen wat perfect combineert met de Hollandse asperges? Lees hier verder. 

Asperges:
De prijzen op deze site zijn dagprijzen, deze kunnen elke dag veranderen. Kijk daarom regelmatig op deze pagina om de correcte prijs te zien.

 

Recepten:


 

Zalm met Asperges en geroosterde amandelen

Ravioli Asperge met Ricotta

Aspergesoep met Hollandse Garnalen

Asperge 
Bitterballen

 

Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen.
Snijd de asperges en verwarm ze in het kookvocht.

Breng 2,5 deciliter van het aspergekookvocht aan de kook en voeg vervolgens Knorr Supérieur Asperge Crèmesoep toe. Roer het geheel goed door en voeg de Sandwich Delight en de mosterd toe. Zeef het geheel en giet het in een sifon. Zet de sifon onder druk met 2 patronen en plaats deze in de ‘au bain marie’.

Kruid de zalm met zout en peper en bak deze mooi rosé in de Phase. Bereid de zeekraal met wat Phase en kruid deze met wat peper.

Leg de zalm op de borden en verdeel de asperges en de zeekraal eromheen. Spuit de schuimige mosterdsaus erbij en maak het geheel af met geroosterde amandelen. Serveer met Pommes Noisettes.

Kook de ravioli zoals staat aangegeven op de verpakking. Voeg een klein beetje zout toe aan het kokende water.

Gaar de eieren 2,5 uur op 62 graden, gebruik hiervoor een sous-vide bad. Haal daarna de dooier eruit. 

Kook één truffelaardappel in de schil gaar en snij hem daarna in kleine blokjes. Snij de andere truffelaardappel in dunne plakjes, frituur ze even om er chips van te maken. 

Kook de asperges mooi beetgaar en snij ze in vieren. 

Voor de saus meng je drie eidooiers, een eetlepel witte wijnazijn en twee eetlepels witte wijn, twee eetlepels water. Klop het mengsel au bain marie  tot ongeveer 70 graden voeg daarna rustig de olijfolie toe. Eventueel op smaak brengen met peper en zout.

Serveer samen met wat plakken Parmaham. Rol deze op als een kroontje.

Breng twee liter water aan de kook en voeg al roerend het afgewogen soeppoeder toe.

Kook de soep gedurende 5 minuten rustig door.

Snijdde asperges in schuine plakjes.

Verdeel de garnalen samen met de kruiden over de soepkoppen. Schep de soep in de soepkoppen.


TIP:
Liever Noorse garnalen in de soep gebruiken? Deze zijn tot 30 april in de aanbieding. 

Snijd de asperges in blokjes van 2 bij 2 centimeter en blancheer kort.

Verwarm 1 liter water en smelt de boter hierin, voeg de Mix voor Ragout aan toe en roer
het geheel goed glad en aan de kook.

Voeg hier de ham en de asperges aan toe en stort op een plateau en laat afkoolen
(minimaal 12 uur).

Vorm naar gewenst gewicht staafjes en vries kort aan.

Maak 50 gram Paneer Krokant aan met 500 gram water tot egale massa.

Haal de staafjes door de Paneer Krokant en paneer in de Paneelmeel Blank.

 

 


Ook handig:

Actie! 5050081
Voorraadindicatie: voldoende
Hollandaise saus
5050081
Merk: Garde d'Or
Verpakking: 1 lt
Bestelartikel: Nee
Actie is geldig tot 31-07-2018

5054036
Voorraadindicatie: onbekend
Beurre blanc k&k
5054036
Merk: Henri
Verpakking: 1500 ml
Bestelartikel: Ja

1696003
Voorraadindicatie: voldoende
Eieren Large streekeieren
1696003
Merk: Lekkern'ei
Verpakking: 90 stuks
Bestelartikel: Nee

7462236
Voorraadindicatie: voldoende
Witte Wijn Pinot Blanc Alsace
7462236
Merk: Gustave Lorentz
Verpakking: 6x75 cl
Bestelartikel: Nee

7410030
Voorraadindicatie: voldoende
Grolsch Premium Weizen 5%
7410030
Merk: Grolsch
Verpakking: 24x30 cl
Bestelartikel: Nee

8840023
Voorraadindicatie: onbekend
Aspergepan rvs +mand doorsn. 17 cm
8840023
Merk: GG030
Verpakking: per stuk
Bestelartikel: Ja

8810006
Voorraadindicatie: onbekend
Dunschiller dwars gekarteld rvs
8810006
Merk: CF937
Verpakking: per stuk
Bestelartikel: Ja

8612187
Voorraadindicatie: onbekend
Mobiele Sous Vide Bad 1500 w
8612187
Merk: DM868
Verpakking: per stuk
Bestelartikel: Ja

3612358
Voorraadindicatie: voldoende
Zalmsnippers
3612358
Merk: Euro
Verpakking: 1 kg
Bestelartikel: Nee

3410051
Voorraadindicatie: voldoende
Beenham gesneden klein rond
3410051
Merk: OL20550
Verpakking: prijs per kg
Gewicht: 00.100
Bestelartikel: Nee

4012379
Voorraadindicatie: voldoende
Groene Aspergecrémesoep Sup. 10 ltr
4012379
Merk: Knorr
Verpakking: 900 gr
Bestelartikel: Nee

4012125
Voorraadindicatie: voldoende
Superieur Aspergecrémesoep 12,5 ltr
4012125
Merk: Knorr
Verpakking: 1125 gr
Bestelartikel: Nee

4012396
Voorraadindicatie: onbekend
Asperge Cremesoep 40 ltr
4012396
Merk: Knorr
Verpakking: 3,00 kg
Bestelartikel: Ja

2610339
Voorraadindicatie: voldoende
Erwt asperge scheuten
2610339
Merk: E11000040
Verpakking: kist á 4x100 gr
Bestelartikel: Nee