info@horescasmulders.nl
013 5313131
Dé webshop voor horeca, werk en sport
Deze site werkt beter als je javascript aanzet.
Nagerechten en desserts

             Freakshakes, dè foodtrend van 2018! 

Freakshakes zijn de nieuwste trend op het gebied van milkshakes, de ‘heart-attack’ burgers onder de dranken. Niks is te gek, donuts, brownies en een flinke dot slagroom maken het geheel af. Wat zijn het precies en hoe kun jij ze ook introduceren in je zaak? Wij geven je een aantal tips om de meeste te gekke Freakshake te maken!

Deze trend is overgewaaid uit Amerika en Australië, nu is ook Nederland aan de beurt. Deze stoute droom van de zoetekauw is een mix tussen de traditionele milkshake en een krankzinnig lekker toetje.

De basis van een Freakshake begint bij een romige, koude, milkshake. Klassiekers zoals banaan, chocolade en aardbei of de trendy smaken zoals salted caramel en popcorn. De versiering van het glas begint al bij het aanbrengen van de siropen aan de binnenkant van het glas zo krijgt je shake al een lekkere freaky uitstraling. Daarna volgt de afwerking ,deze begint met een flinke toef slagroom (zodat alle decoratie goed blijft zitten), met daarop een overdosis aan saus en andere zoetigheden als brownies, vers fruit, krokante toppings, koekjes, nootjes, chocolade en nog veel meer.

De Freakshakes zijn het tegenovergestelde van de #healthyfood trend, ze zorgen voor verrassende, geschokte en verblijde gezichten op het terras. Ook de reacties op social media bewijzen dat eigenlijk iedereen onder de indruk is van deze kunst –en waanzinnige creaties.

Ze zijn een ware eyecatcher op het terras en op je social media kanalen. Je gasten worden fans en zullen graag foto’s en reacties posten op hun social media kanalen waardoor je als ware gratis reclame krijgt, dus ga vandaag nog aan de gang met deze fantastische freakshakes!

 

 

Freakshake recepten

#Sweet 'n Salty

#Chocolate Chaos

#Rainbow Riot

 

 

 

Begin met de basis voor je milkshake door de mix te mengen met je vanille siroop. Dip je glas alvast in het au bain-marie gesmolten caramel blok en begin met de versiering van de rand van het glas met de pub zoutjes. Let op dit stolt snel, dus begin hier direct mee.

Daarna pak je het glas
 (Dit glas is lekker trendy!) en begin je de binnenkant te versieren met  de Salted Caramel topping, zo krijg je van de buitenkant een gaaf uitgelopen uiterlijk in je glas. Giet daarna de milkshake in het glas.

Daarna gaan we starten met het 'bouwen' van onze Freakshake. Begin met een grote toef slagroom (en met groot bedoelen we ook GROOT!) daar steken we de Dove Caramel en de koffiekoekjes in. Daarna strooien we er nog rijkelijk de Caramel Chunks overheen. Maak het geheel af met een kleurrijk rietje.
TIP
Niks is te gek bij het maken van Freakshakes, laat je helemaal gaan! Heb jij nog mooiere voorbeelden, ideeën of nog behoefte aan nieuwe inspiratie? Laat het ons weten via marketing@horescasmulders.nl

Begin met de basis voor je milkshake door de mix te mengen met je chocolade siroop. Smeer je glas alvast in met de Nutella pasta en begin met de versiering van de rand van het glas met de Oreo Crunch.

Pak je glas
 (Dit glas is lekker trendy!) en begin je de binnenkant te versieren met  de Chocolade topping, zo krijg je van de buitenkant een gaaf uitgelopen uiterlijk in je glas. Voeg daarna je milkshake toe in het glas.

We gaan nu starten met het 'bouwen' van onze Freakshake. Begin met een grote toef slagroom ('Dat kan groter!') daar steken we de Bueno in en plaatsen we de Brownie stukjes op. Daarna strooien we er nog rijkelijk de Choco Crunch. Maak het geheel af met een kleurrijk rietje.TIP
Je kunt natuurlijk in plaats van de Bueno elke andere chocolade reep gebruiken, niks is te gek! Als alternatief voor de Brownie kun je natuurlijk ook een stuk chococake pakken of een donut!

Als eerste zet je het nummer op van DJ Paul Elstak - Rainbow High in the Sky! Daarna begin je met de basis voor je milkshake door de mix te mengen met je vanille siroop. Dip je glas alvast in het au bain-marie gesmolten aardbei blok en begin met de versiering van de rand van het glas met de mini spekkies en Candy Crunch. Let op dit stolt snel, dus begin hier direct mee.

Daarna pak je het glas
 en begin je de binnenkant te versieren met  de Smurfen topping, zo krijg je van de buitenkant een gaaf gesmurft smurfen uiterlijk in je glas. Daarna giet je je shake erbij.

Daarna gaan we starten met het 'bouwen' van onze Freakshake. Begin met het plaatsen van de donut om het glas, dan een grote toef slagroom en plaatsen we de zure matten aan een prikker en steken we deze in de slagroom.  Daarna strooien we er nog rijkelijk de Candy Crunch overheen samen met de Roze Glitter Topping. Maak het geheel af met een kleurrijk rietje.


TIP
Wil je echt opvallen met een gigantische Freakshake op het terras? Je kunt natuurlijk ook een 'Shared-Shake' aanbieden.  Pak dan een groter glas (meer dan 500ml) en vul deze met nog meer te gekke ingrediënten.

 

 


Meer freaky inspiratie:

6220196
Voorraadindicatie: voldoende
Goudparels ijs-strooisel
6220196
Merk: Nic
Verpakking: 1,50 kg
Bestelartikel: Nee

6220180
Voorraadindicatie: voldoende
IJsdip Smurfen Blauw Hagel(6220211)
6220180
Merk: Nic
Verpakking: 1,50 kg
Bestelartikel: Nee

6220186
Voorraadindicatie: voldoende
Stroopwafelstukjes ijs-strooisel
6220186
Merk: Nic
Verpakking: 750 gr
Bestelartikel: Nee

6012126
Voorraadindicatie: voldoende
Topping Cheesecake
6012126
Merk: Nic
Verpakking: 500 ml
Bestelartikel: Nee

6012131
Voorraadindicatie: voldoende
Topping Bubble Gum(6012151)
6012131
Merk: Nic
Verpakking: 500 ml
Bestelartikel: Nee

6012127
Voorraadindicatie: voldoende
Topping Advocaat
6012127
Merk: Nic
Verpakking: 500 ml
Bestelartikel: Nee

7024021
Voorraadindicatie: voldoende
Schuimblokken
7024021
Merk: Haribo
Verpakking: 200 stuks
Bestelartikel: Nee

7024004
Voorraadindicatie: voldoende
Aardbeien schuim (5 cent)
7024004
Merk: Haribo
Verpakking: 150 stuks
Bestelartikel: Nee