info@horescasmulders.nl
013 5313131
Dé webshop voor horeca, werk en sport
Deze site werkt beter als je javascript aanzet.
Nagerechten en desserts

             Dit zijn de trends van het aanstaande seizoen!

Laat de gasten zien wat je in huis hebt deze zomer! Volgens de trendwatchers in de horeca willen gasten steeds meer beleving zien in de horeca, dit kan door bij een buitenbar speciale drankjes te maken, bepaalde gerechten op een stoere BBQ klaar te maken op het terras of door middel van een vriesvitrine de catch-of-the-day te showen. Wij hebben alvast vijf verschillende trends voor de aanstaande zomer voor je op een rijtje gezet.Dus laat deze zomer zien wat jij in huis hebt! 

 



Ciders

De eerste keer dat Nederland kennismaakte met ciders was destijds niet meteen liefde op het eerste gezicht. Toch gaat daar dit jaar verandering in komen, merken zoals Heineken zetten fors in op ciders. De cidermarkt groeit wereldwijd de afgelopen jaren harder dan de speciaalbier markt. Nederland heeft ondertussen kennisgemaakt met Jillz, Strongbow en Apple Bandit. Dit jaar komt daar bij Horesca Smulders ook het Belgische cidermerk Stassen bij, een zeer elegante cider uit de Belgische heuvels net onder Maastricht. 

Cider heeft als kenmerk dat het een frisse, milde smaak heeft. Dit karkater past perfect bij die warme zomerdagen en zorgt voor een prima glas verkoeling.

> Ontdek ons assortiment



Bier alcoholvrij of -arm

Met alleen een malt pilsener kom je tegenwoordig als horecaondernemer niet meer weg. Je gasten willen uit een uitgebreid assortiment aan alcoholvrij of -arm bieren kunnen kiezen deze zomer. Bij de brouwerij van Grolsch spelen ze daar dit jaar helemaal op in. Grolsch heeft dit jaar een aantal nieuwe introducties op het gebied van Radlers. Zo brouwen ze deze zomer onder meer alcoholvrije radlers met de smaken, gember en citroen, limoen, citroen en ice tea citroen. Niet getreurd, ook de licht alcoholische radlers zijn niet verdwenen, met de smaken Radler limoen en Radler citroen hebben ze alles in huis voor die warme zomermaanden op het terras.

> Bekijk alle Radlers



Poké Bowls

Deze salade trend is vers vanuit Hawai ingevlogen, het is een welkom alternatief voor sushi en andere salades. De basis van een Poké is rijst, verse groenten en rauwe vis. Een poké bowl is een gezonde maaltijd en is makkelijk en snel te bereiden. Perfect voor drukke lunchlocaties, eetgelegheden met veel forenzen die onderweg snel wat willen eten en natuurlijk take-away en bezorgrestaurants. 

Het gerecht bestaat uit gestoomde rijst die met rijstazijn opsmaak wordt gebracht. Brunoise(blokjes) gesneden rauwe vis, vaak wordt de keuze gemaakt tussen zalm, tonijn of makreel. De vis wordt gemarineerd in sojasaus, sesamolie bosuitjes en naar eigen wens een rode peper. Daarnaast maak je het geheel af met groenten naar keuze zoals, avocado, sugar snaps, groene asperges, komkommer en edamame.

> Lees hier meer



De zon op je bord

De zon schijnt niet alleen op je terras maar ook op de borden die je serveert aan je gasten. Gebruik tijdens de lente en zomer frisse kleuren in je servies. Een wit bord doet het altijd goed, om het personeel extra te ontlasten heeft Style Point licht gewicht servies van Q Fine China. Wil je meer kleur op tafel zetten? Met het servies van Season Porcelite heb je keuze uit verschillende frisse zomerse kleuren, zoals Magma, AquaBlue en romige Wheat. 

Ook bij de opmaak van je gerechten kun je de zomer laten terug komen. Denk hierbij aan de verschillende cressen van Koppert ,fleurige bloemen op je gerecht of maak gebruik van frisse citrusvruchten zoals limoen, citroen en grapefruit. Het ziet er niet alleen kleurrijk uit maar geeft ook een heerlijke frisse smaak aan je gerechten. 

> Alles van Seasons Porcelite



Frosé & Sgroppino

Sgroppino's zijn in Italië al jaren lang een hit op menig terras en restaurant. Van oudsher wordt dit drankje genuttigd als aperitief om de smaakpapillen te neutraliseren, maar het drankje is ook prima geschikt als verfrissing op een zomerse dag. 

De klassieke versie wordt gemaakt met citroensorbetijs en prosecco met een vleugje wodka, maar met de diverse smaken van Brabants Room kun je bijna elke smaak van Mango tot Komkommer op tafel zetten. 

Wil je je gasten echt verrassen tijdens op het terras? Probeer dan eens Frosé, dit is simpelweg gezegd een slushpuppie van rosé wijn. Schenk wat rosé samen met ijsklontjes in een blender en blend dit tot een smeuïge massa, schenk het daarna in een wijnglas met een aardbei en een blaadje munt. 

> Bekijk de recepten





Meer informatie over terrastrends?

Radlers

Ciders

Sgroppino & Frosé

Poké Bowls

De welbekende dorstlesser met frisse smaken. 


> Bekijk alle Radlers

Ciders zijn weer helemaal hot, lees meer over deze trend.


> Ontdek ons assortiment

Weten hoe je deze frisse terrasdrankjes maakt?


> Bekijk de recepten

Een hele gezonde salade tijdens de zomermaanden.


> Lees hier meer