info@horescasmulders.nl
013 5313131
Dé webshop voor horeca, werk en sport
Deze site werkt beter als je javascript aanzet.

             Heerlijke wijn & wild combinaties

Wijn en wild, een voortreffelijke combinatie. De krachtige doch subtiele smaken van het wild combineren vaak fantastisch bij robuuste wijnen. Hoe kies je nu de perfecte wijn bij het schitterende stuk vlees wat je hebt bereidt? Denk hier niet te lang over na, tegenwoordig zijn de 'regels' omtrent de wijn-spijscombinaties lang niet zo streng als voorheen. Bijna alles is mogelijk, al zijn er natuurlijk wel richtlijnen maar kies vooral een wijn die lekker is. Hieronder geven wij een aantal suggesties uit ons assortiment in combinatie met wild.

Wijn & Wild

Wilde duif

Eend

Hert

Fazant


Passend bij het donkere aromatische vlees van de duif zijn de smaken van zwarte bessen, bramen en pruimen. Juist daarom kiezen we bij duif voor een Malbec uit Argentinië. De fruitige afdrank met zachte tannine zorgt voor een perfecte combinatie met wilde duif.

> Portillo Malbec - 7498012

Eend matcht uitstekend met fruit, voornamelijk fruitsoorten met karakter, deze wijn uit Languedoc-Rousillon past daar uitstekend bij. De Merlot van Croix d'Or is een stoere wijn, vol van smaak, kleine aardse tonen en barst van het fruit. Een mooi huwelijk in combinatie met de eend.

> Croix d'Or Merlot - 7462258


De subtiele wildsmaak met een volle kruidige smaak van hert, niet voor niets het populairste stuk wild dezer dagen. De wijn die wij voor dit vlees hebben uitgezocht is de Cabernet Syrah uit Zuid-Afrika. De smaken rode bessen en pruimen en wat lichte toetsen van kaneel complementer perfect bij het hertenvlees.

> Simonsig Carbernet Syrah - 7496200

Het vlees  heeft een zeer kruidige smaak door het voedsel wat de fazant eet, bessen en kruiden die in het wild groeien. Fazant smaakt daardoor perfect in combinatie met de Bon Courage, een Pinotage met volle smaken die geweldig past bij kruidige gerechten.

> Bon Courage Pinotage - 7496091

Kwartel

Ree

Wildzwijn

Koken met wijn


De zachte wildsmaak van de kwartel behoeft een niet te zware wijn. Schenk daarom geen 'zware' wijnen die op hout gerijpt zijn. Onze voorkeur gaat uit naar een Tempranillo uit Rioja. Een zachte rode wijn, met lichte toetsen van bosfruit en paddestoelen. 

> Baron de Ley Rioja - 7492064


Het vlees van het ree is is mals, mager en kruidig van smaak. Hierbij passen de smaak van rijpe bessen, specerijen en zoethout perfect. Precies de smaken die de Shiraz uit Australië bevat. Een heerlijke fruitcoulis bij het vlees is dan ook zeker een aanrader.

> Hesketh Midday Shiraz - 7493021


Bij het wildzwijn willen we een keer een andere combi serveren. Kies bij de wildsmaken van het zwijn eens voor een herfstbok, en niet zomaar een bokbier. De gerijpte herfstbok van Grolsch. De rijpe tonen van karamel, rozijnen, rood fruit en de ronde afdronk. passen perfect bij de aparte wildsmaak van het wildzwijn.

> Grolsch Gerijpte Bokbier - 7416008


Wil je wijn verwerken in je wildgerechten? Kies dan niet voor dure tafelwijnen, de geweldige smaak van deze wijnen zullen langzaam verdwijnen tijdens de bereiding. Kies daarom voor een van onze speciale kookwijnen. Al met peper en zout op smaak gebracht en direct klaar voor gebruik.

> Naar kookwijnen