info@horescasmulders.nl
013 5313131
Dé webshop voor horeca, werk en sport
Deze site werkt beter als je javascript aanzet.
Nagerechten en desserts

             Toppingtips voor je topsoep! 

Ben jij bang dat je consumenten soep een beetje saai vinden? Fleur de soep dan op met een mooie topping! De perfecte topping zorgt voor contrast in smaak, kleur én textuur. Met deze toppingtips tover jij jouw soep in een handomdraai om tot een topsoepje! 

Soep met een crunch:

Wil je graag een keer creatief zijn met textuur? Ga dan voor een crunchy topping, zoals croutons, gebakken uitjes, zaden of fijngesneden nootjes. Voeg de croutons pas toe als je de soep uitserveert, voor een optimaal knapperige bite. 


 

Bruine bonensoep met:
Gebroken Tortillachips

Mosterdsoep met:
Crispy Bacon

Kippensoep met:
Gebakken uitjes

Currysoep met:
Omelet reepjes

 

Breng een beetje Tex-Mex in je soep, Maak een quenelle van creme fraiche, strooi er  wat maïs overheen en  breek wat stukjes tortillachips en strooi dit over je soep.

De enigszins pittige mosterdsoep maak je helemaal af met wat uitgebakken spekjes, zorg er wel voor dat deze goed zijn uitgelekt zodat je geen vetdruppels krijgt in je soep.

Geef je kippensoep een Oosters tintje mee door wat gefrituurde of gebakken uitjes. Lekker in combinatie met wat verse koriander.

De smaak van curry gaat prima samen met wat lekkere omelet reepjes, lekker in combinatie met wat verse koriander.

 

 


Say yes to cress:

Cress zijn vroeg geoogste plantjes met een geconcentreerde smaak. De bekendste cress soorten zijn tuinkers en waterkers, maar er zijn er nog zoveel meer. Stuk voor stuk echte smaakverrijkers voor je soep en andere gerechten.


 

Pastinaaksoep met:
Atsina Cress

Maïssoep met:
Mustard Cress

Bietensoep met:
Vene Cress

Kalfsoep met:
Brocco Cress

 

Atsina cress heeft een hartvormig blaadje en een zachte anijssmaak. Niet te missen op knolselderij- of pastinaaksoep

Mustard cress heeft de scherpe smaak van mosterd, mierikswortel en wasabi. Deze cress kan een standaard soepje omtoveren tot een compleet nieuwe ervaring.

Vene Cress is een bijzonder decoratieve verschijning met een verrassende smaak. De licht zure smaak biedt goede mogelijkheden om deze cress veelzijdig in te zetten.

Maak deze soep af met wat cantharellen en Brocco Cress, deze radijsachtige cress geeft wat pit aan je soep.

 

 

 

Creamy & Cheesy:

Een romige topping als crème fraîche, zure room of yoghurt kan je soep helemaal afmaken. Gebruik dit echter wel met mate en alleen bij romige soepen. Of ga voor gedurfd en experimenteer met geraspte Parmezaanse kaas, pecorino of blauwe kaas.


 

Spinaziesoep met:
Roquefort

Pompoensoep met:
Room

Linzensoep met:
Kokosmelk

Pompoensoep met: 
Geiten Yoghurt

 

Geef de zachte smaak van spinazie een zilte doch pittige kick met wat gekruimelde stukjes Roquefort kaas.


Een romige soep nog romiger maken doe je met een eetlepel room in je pompoensoep, geef eventueel de soep een zoute twist om er wat chorizo of bacon over te strooien.

De wat zwaardere smaak van linzen verlicht je met een tropische twist van kokosmelk, een lekkere smaak en een mooi contrast.

Geen room maar een sterk contrast maak je met geitenyoghurt. Strooi er eventueel wat geroosterde pompoenpitten overheen met een snufje komijnpoeder

 

 

Kruiden met contrast:

Kruiden zijn echte smaakmakers en fungeren vaak ook nog eens als cadeautje voor het oog, immers de consument eet vooral met z’n ogen. Wel is het belangrijk dat je de goede kruiden kiest. Ga bij roomsoep voor frisse kruiden als bieslook en bij een bouillon voor een pittigere cress als tuinkers. Aziatische soepen worden vaak afgetopt met koriander en bij een Franse of Italiaanse soep past peterselie juist weer perfect.


 

Bospaddenstoelensoep met: 
Verse Peterselie

Linzenzoep met:
Verse Koriander

Tomatensoep met:
Verse Basilicum

Zwitserse Kaassoep met:
Verse Bieslook

 

 

Extra druppeltjes smaak:

De olijfoliën van Valderrama of Art of Oil zijn ook prima geschikt als smaakverrijker in je soepen. Deze premium olijfolie zijn er sterk qua smaak en zijn daardoor prima geschikt als koudebereiding in salades, pesto's en soepen. 

Geef bijvoorbeeld je gebonden vissoep wat extra pit door de olijfolie met Wasabi of Lemon & Garlic. Een heldere vissoep met bijvoorbeeld kabeljauw doet het goed met Ginger & Vanille van Valderrama.

Geef je bospaddenstoelensoep een extra boost met een olijfolie met een sterke 'smokey flavour'. Hierdoor krijgte je soep een extra smaakdimensie.

Gebruik bij je schaaldierensoepen bijvoorbeeld een pipetje met cognac, smaakt heerlijk bij je lagoustine, kreeft en andere vissoepen.